9 onderhoudstips voor uw Velux zonwering

VELUX zonwering is al jaren geliefd bij veel mensen om een ruimte te weren tegen de zon. VELUX Dakramen zijn vaak schuin en als de zon er op schijnt kan het erg warm worden in de ruimte, een goede zonwering is dan wel zo prettig. Bij Zonweringstunter.nl heeft u keuze uit binnenzonwering en buitenzonwering. Een veel gestelde vraag van klanten is hoe je een VELUX zonwering nu goed onderhoudt. In dit artikel leest u daarom de 6 beste onderhoudstips.

Onderhoudstips

Om uw VELUX zonwering zo lang mogelijk mee te laten gaan hebben we de 6 belangrijkste onderhoudstips voor Velux raambekleding voor u op een rijtje gezet:

  • Probeer te voorkomen dat VELUX buitenzonwering nat wordt. Een klein beetje regen kan geen kwaad, maar zorg er dan wel voor dat na de regenbui het doek goed opdroogt voordat u het weer oprolt.
  • Wanneer de zonwering toch nat is geworden en u moet het oprollen, rol het materiaal dan zo snel mogelijk weer uit wanneer dat mogelijk is. Laat het dan goed drogen om schimmel te voor komen.
  • Verwijder stofdeeltjes en pluis met een stofzuiger of droge borstel.
  • Gebruik geen sopje met agressieve reinigingsmiddelen, dit kan de vuilafstotende beschermlaag aantasten.
  • Gebruik bij hardnekkig vuil liever water met wat groene zeep.
  • De profielen maakt u gemakkelijk schoon met autoshampoo.
  • Na het reinigen kunt u buitenzonwering insmeren met wax. Dit vormt een soort beschermlaag dat het vuil afstoot. U kunt hiervoor autowax gebruiken.
  • Rol de zonwering steeds compleet in en uit om te voorkomen dat er kleurverschillen ontstaan.
  • Rol de zonwering rustig in en uit in een constante snelheid.

U verlengt de levensduur van uw zonwering door het goed te onderhouden. Niet alleen gaat de zonwering langer mee, maar u voorkomt ook beschadigingen en reparaties door goed onderhoud. Dit kan u een hoop kosten besparen. Wanneer u zonwering aanschaft kijk dan ook altijd bij de bijgevoegde reinigingsinstructies. Mocht u nog vragen hebben over het onderhoud van uw aangeschafte zonwering, dan kunt u ons natuurlijk ook om advies vragen.

Hoe weet u of uw Velux dakraam aan vervanging toe is?
Is uw VELUX dakraam aan vervanging toe? Het is belangrijk om uw Velux dakraam regelmatig te inspecteren. Heeft u een nieuw VELUX dakraam nodig dan kunt u deze...
lees verder >
De beste zonneschermen voor de laagste prijs
Nu het weer volop zomer is, wordt er veel gebruik gemaakt van zonneschermen. Niet alleen een functioneel product, dat tegen te veel zon in huis...
lees verder >
Somfy motor kapot? Dit zijn de 5 mogelijke oorzaken
Somfy is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige producten produceert. Zo zijn ze bekend van de motoren voor markiezen, motoren voor screens, motoren voor rolluiken en motoren voor uitvalschermen. Toch kan...
lees verder >

Een blog over alles wat te maken heeft met zonwering, informatief en vakkundig.